GIS Specialist

Vacature gesloten

GIS Specialist

NAK Emmeloord

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau of een afgeronde mbo-opleiding richting ICT (bij voorkeur in Geo-informatie of een andere technische studie)
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Kennis en ervaring van cartografische presentaties
 • Kennis en ervaring met software: ArcGIS (Pro, Portal en Server), Vertigis Studio (Viewer, Mobile en Workflow) en Sql Server
 • Analytisch inzicht
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord al geschrift
 • Initiatiefrijk, samenwerkings- en oplossingsgericht

Wat krijg je?

 • €3.900 - €5.700 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring) en o.b.v. een 38-urige werkweek
 • 40-urige werkweek
 • Thuiswerkmogelijkheden inclusief vergoeding
 • 25 vakantiedagen + 12 ADV dagen (bij fulltime dienstverband)
 • Ruime opleidingsmogelijkheden
 • Laptop en telefoon van de zaak
 • Premievrij pensioen en reiskostenvergoeding

Wat doe je?

 • 50% GIS werkzaamheden uitvoeren
 • 5% Intern overleg (afstemming met de business)
 • 5% Administratie verwerken
 • 25% Beheer en troubleshooting bijhouden
 • 15% Ad-hoczaken oppakken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als GIS Specialist bij de NAK ben je verantwoordelijk voor het modelleren, verzamelen en analyseren van de geografische data. Jouw expertise ligt in het beheer van de GeoDatabase, het creëren van Maps/Rest Services en het ontwikkelen van Viewers met bijbehorende workflows. Daarnaast houd je je bezig met de installatie en configuratie van ArcGIS/GeoWeb software en zorg je voor een optimale werking van de GIS-omgeving van de organisatie. Je combineert deze werkzaamheden met diverse andere taken, zoals interne overleggen en het verwerken van de bijkomende administratie. Ook pak je eventuele problemen en ad-hocverzoeken op, zodat je altijd aansluit bij de behoeften van de business.

Je komt terecht in het team Informatie Management binnen de afdeling I&A. Dit team, bestaande uit veertien á vijftien professionals, omvat verschillende vakgebieden. Dankzij de overlappingen in expertise werk je veel samen met je collega's, waardoor je altijd kunt rekenen op een breed scala aan kennis en ervaring.

Als je het leuk vindt om analytisch te denken, met veel data te werken en je het uitdagend vindt om onder tijdsdruk vragen te beantwoorden, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

GIS Specialist

Op een leuke werkdag heb je veel oplossingen voor de klant kunnen bedenken en ben je niet gestoord door incidenten.

Op een minder leuke werkdag heeft het systeem veel vertraging, waardoor je je werkzaamheden niet goed kunt uitvoeren. Daarnaast krijg je veel incidenten binnen, waardoor je goed overzicht voor jezelf moet bewaren.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er is een analysevraag binnengekomen betreffende de ligging van pootgoed percelen ten opzichte van percelen waar bieten op staan. Hoe ga je te werk?

Als eerste ga je na welke databronnen en geografische gegevens beschikbaar zijn over de pootgoed percelen en de percelen met bieten. Met behulp van het Geografisch Informatie Systeem (GIS) voer je een ruimtelijke analyse uit om de relatie tussen deze twee percelen te bepalen. Dit betekent concreet dat je gaat kijken welke pootgoedpercelen geografisch gezien in de nabijheid liggen van bietenpercelen.

Het doel van deze analyse is niet alleen om een topografisch overzicht te krijgen, maar ook om tegemoet te komen aan de eisen van bepaalde buitenlandse markten. Sommige landen hebben specifieke eisen rondom ziekten die kunnen voorkomen in de nabijheid van bepaalde gewassen, zoals bieten. Nadat je de ruimtelijke relatie tussen de percelen hebt bepaald, koppel je deze informatie aan de exporteisen van de betreffende landen. Op basis van deze koppeling stel je een gedetailleerde lijst samen voor de exportafdeling, zodat zij precies weten welke pootgoedpercelen voldoen aan de gestelde eisen van de importerende landen.

Groeipad

Ontwikkeling is een belangrijk speerpunt binnen de NAK. Het is van belang dat iedere medewerker zich zowel vakinhoudelijk als persoonlijk kan (blijven) ontwikkelen. Iedereen staat zelf aan het roer van zijn of haar eigen loopbaan. Groeipaden bij de NAK staan niet vast, die creëer je zelf.

GIS Specialist

Werken bij NAK

De NAK is de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen. Deze wettelijke taak wordt vervuld in opdracht en onder toezicht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Gespecialiseerde keurmeesters voeren tijdens het seizoen alle keuringen uit die bijdragen aan de hoogwaardige kwaliteit van het Nederlandse exportproduct. De NAK beschikt over een hightech laboratorium waar grootschalige nacontrole op pootaardappelen en zaaizaden wordt uitgevoerd door (moleculaire) onderzoekstechnieken toe te passen.

De NAK is door de sector en overheid gevraagd om partner te zijn voor onafhankelijke kwaliteitsborging in de akkerbouwketen. Daarnaast is en blijft het NAK-certificaat het keurmerk gebaseerd op onderscheidende kwaliteitseisen. Ook levert de NAK betrouwbare, actuele en transparante dienstverlening en informatie, en is de keuringsdienst het kenniscentrum op het gebied van kwaliteit en regelgeving voor het uitgangsmateriaal in de sector.

 • Kantoor in Emmeloord
 • 250 werknemers
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 49 jaar
 • Bedrijfskleding voor buitendienst
 • Thuiswerkmogelijkheden en -vergoeding

Collega's

Laura van Bezouwen - Beleidsmedewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de NAK gaan werken omdat ik terug wilde naar plantgerelateerde onderwerpen. Daarnaast wilde ik graag een baan met verschillende soorten uitdagingen, kennisdeling en verbindingen leggen op allerlei niveaus.

Wat was je vorige baan?
Mijn vorige baan was postdoc/onderzoeker in het vakgebied elektronen microscopie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Bakken, koken en lezen.

Jeroen Knol - Technicus

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Uitdagend, dichtbij en veel variatie. Begrip in de polder.

Wat was je vorige baan?
Medewerker expeditie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Geocaching.

Kars Douma - Senior medewerker klantenservice, afdeling Klantenservice Logistiek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De landbouw heeft me altijd geïnteresseerd, zo ben ik ook bij de NAK terechtgekomen. Het is heerlijk om afwisselend werk te hebben en om bij te springen als ons team op de drukkerij het nodig heeft. Daarbij is het streven om de boel overzichtelijk en onder controle te houden een mooie uitdaging!

Wat heb je gestudeerd?
HBO Ondernemerschap.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mountainbiken, hiken, reizen en samen met het gezin de gezelligheid opzoeken!

Riekjen-Anna Veltman - Vakspecialist laboratorium afdeling analyse

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de NAK begonnen als stagiaire, na deze stageperiode ben hier gaan werken als Senior analist. Tijdens mijn eerste jaar bij de NAK kwam er een vacature beschikbaar voor de functie vakspecialist. Dit leek me een leerzame uitdaging. Het fijne team van collega's en het werken aan de kwaliteit sprak mij ontzettend aan.

Wat was je vorige baan?
Senior analist bij de NAK.

Wat doe je in je vrije tijd?
Volleyballen.

Frank Pijnacker - Regiomanager Noord-Holland

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben in 1988 in dienst getreden bij de NAK, daarvoor was ik werkzaam op een akkerbouwbedrijf. Na ruim 30 jaar werkzaam als keurmeester pootaardappelen heb ik eerst als seniorkeurmeester gewerkt. Sinds 1 september 2020 ben in functie als regiomanager Noord-Holland.

Wat was je vorige baan?
Keurmeester

Wat doe je in je vrije tijd?
Met de camper op stap, zeevissen en wandelen.

Annelies Adema - Senior vakspecialist laboratorium AAO analyse

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Laboratorium werkzaamheden verrichten die betekenis hebben voor de klant, daarnaast het werken in een dynamisch team. Er is ruimte voor zelf ontwikkeling en ontwikkeling van het bedrijf en geen dag is hetzelfde!

Wat was je vorige baan?
Moleculair analist.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, muziek en paardrijden.

Nathasja Zenhorst - Communicatiemedewerker en vormgever, Communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben al jong begonnen bij de NAK en heb mij hier verder kunnen ontwikkelen. Ik ben op het lab begonnen, waar een heel nieuwe wereld voor mij open ging. Er zit zoveel meer achter het 'alleen' poten van aardappelen en planten van zaaizaden. In mijn huidige functie krijg ik veel mee van de processen en ontwikkelingen.

Wat was je vorige baan?
Medewerker Klantenservice.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen en gamen.

Lianne de Vries-Veurman - Vakspecialist Zaaizaden

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Via via bij de NAK terecht gekomen als tijdelijk medewerker. Dit is erg goed bevallen en daarom ook gelijk gesolliciteerd toen er een plekje vrij kwam. Het werken met levend materiaal, overdragen van kennis en verbeteren van processen spreekt me erg aan.

Wat was je vorige baan?
Leerkracht basisonderwijs.

Wat doe je in je vrije tijd?
Eropuit gaan met het gezin, afspreken met familie/vrienden, koken, tuinieren.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek met GIS Specialist, Systeemontwerper en Personeelsadviseur
Tweede gesprek met Manager I&A en Personeelsadviseur
Arbeidsvoorwaardengesprek met Personeelsadviseur

Interessante baan?