Manager Klantenservice

Vacature gesloten

Manager Klantenservice

NAK Emmeloord

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur richting bedrijfskunde
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Inzicht in bedrijfskundige processen en sectorkennis
 • Mensgericht en situationeel leiding kunnen geven
 • Ondernemend en organisatiesensitief
 • Goede beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

Wat krijg je?

 • €4.300 - €6.250 bruto p/m (o.b.v. een 38-urige werkweek)
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen + 12 adv-dagen
 • Ruime opleidingsmogelijkheden
 • Laptop, telefoon, thuiswerkmogelijkheden, premievrij pensioen en reis- en thuiswerkvergoeding

Wat doe je?

 • 40% Situationeel leidinggeven aan afdelingen + medewerkers coachen
 • 15% Informatie- en procesmanagement optimaliseren
 • 15% Kwaliteitsbeleid integraal toepassen
 • 15% Intern overleg
 • 15% Klantgegevens beheren in CRM-systeem

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Manager Klantenservice ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de NAK. De organisatie is op dit moment in een transitiefase, waardoor er van je verwacht wordt dat je actief deelneemt aan en nadenkt over deze transitie. Dit doe je door onder andere collega's te ontwikkelen en rollen te optimaliseren die binnen de Klantenservice een positie hebben of krijgen, zoals het klantcontact, functioneel beheer, informatiemanagement, klantgegevensbeheer en de procesanalyse. Ook beheer je de uitvoering van het kwaliteitsbeleid inzake alle onder het primaire proces vallende werkzaamheden. Denk hierbij aan de keuringen, monsternames, fytosanitaire inspecties en de certificering, maar ook aan de klantcommunicatie.

Binnen de afdeling Klantenservice heb je een intermediaire rol naar de verschillende andere disciplines in de organisatie. Zo stuur je, naast de Klantenservice, ook de Backoffice en de afdeling Drukkerij & Logistiek aan met als doel hun samenwerking efficiënt en doelgericht te laten verlopen en de verschillende functies op elkaar af te stemmen. Hierbij coach je ook de medewerkers op individueel niveau, bijvoorbeeld door werkinstructies te geven. Zodoende streef je ernaar de NAK-doelstellingen te realiseren en de belangen van de organisatie in de sector op operationeel en tactisch niveau te behartigen.

Je geeft situationeel leiding aan de afdeling Klantenservice, de Backoffice (dat bestaat uit de teams Pootaardappelen, Zaaizaden en Aardappelmoeheid) en de afdeling Drukkerij & Logistiek. In totaal zijn dit tussen de 20 en 30 medewerkers. Daarnaast onderhoud je het contact met de Buitendienst om processen goed op elkaar af te stemmen.

Als je het leuk vindt om leiding te geven op verschillende niveaus en actief mee te denken over oplossingen, en je het daarbij een uitdaging vindt om kritisch te kijken naar diverse processen en het overzicht te bewaren, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Manager Klantenservice

Tijdens een leuke werkdag heb je veel contact met teamleden tijdens diverse overleggen over onder andere het kwaliteitsbeleid en procesoptimalisaties. Jullie staan voor een aantal uitdagingen en het voelt goed als jullie daarin stappen kunnen maken!

Op een mindere werkdag is je hele dag volgepland met overleggen die niet het gewenste resultaat opleveren. Hierdoor kom je in tijdsnood, waardoor het zaak is je tijd goed te prioriteren.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt meldingen binnen dat veel telefoons van de Klantenservice het niet doen, waardoor klanten niet goed telefonisch geholpen kunnen worden. Wat doe je?

Je kijkt in de systemen of je daarin de oorzaak van het probleem kunt vinden en een inschatting van de duur kunt maken. Ook zorg je ervoor dat er een mailbericht wordt uitgezet, zodat de klanten van het probleem op de hoogte zijn. Vervolgens ga je in overleg met de teams om gezamenlijk een oplossing te bedenken. Als Manager Klantenservice is het jouw taak om hierin de leiding te nemen en de belangrijke besluiten te nemen, rekening houdend met de bestaande procedures.

Groeipad

Ontwikkeling is een belangrijk speerpunt binnen de NAK. Het is van belang dat iedere medewerker zich zowel vakinhoudelijk als persoonlijk kan (blijven) ontwikkelen. Iedereen staat zelf aan het roer van zijn of haar eigen loopbaan. Groeipaden bij de NAK staan niet vast, die creëer je zelf.

Manager Klantenservice

Werken bij NAK

De NAK is de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen. Deze wettelijke taak wordt vervuld in opdracht en onder toezicht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Gespecialiseerde keurmeesters voeren tijdens het seizoen alle keuringen uit die bijdragen aan de hoogwaardige kwaliteit van het Nederlandse exportproduct. De NAK beschikt over een hightech laboratorium waar grootschalige nacontrole op pootaardappelen en zaaizaden wordt uitgevoerd door (moleculaire) onderzoekstechnieken toe te passen.

De NAK is door de sector en overheid gevraagd om partner te zijn voor onafhankelijke kwaliteitsborging in de akkerbouwketen. Daarnaast is en blijft het NAK-certificaat het keurmerk gebaseerd op onderscheidende kwaliteitseisen. Ook levert de NAK betrouwbare, actuele en transparante dienstverlening en informatie, en is de keuringsdienst het kenniscentrum op het gebied van kwaliteit en regelgeving voor het uitgangsmateriaal in de sector.

 • Kantoor in Emmeloord
 • 250 werknemers
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 49 jaar
 • Bedrijfskleding voor buitendienst
 • Thuiswerkmogelijkheden en -vergoeding

Collega's

Laura van Bezouwen - Beleidsmedewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de NAK gaan werken omdat ik terug wilde naar plantgerelateerde onderwerpen. Daarnaast wilde ik graag een baan met verschillende soorten uitdagingen, kennisdeling en verbindingen leggen op allerlei niveaus.

Wat was je vorige baan?
Mijn vorige baan was postdoc/onderzoeker in het vakgebied elektronen microscopie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Bakken, koken en lezen.

Bart Corten - (Technisch) Teamleider Laboratorium

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb biologie gestudeerd en wilde mijn opgedane kennis van micro-organisme en planten praktisch toepassen. Ik vond de schaal van de onderzoeken bij de NAK indrukwekkend. Bovendien vind ik het ook belangrijk dat mijn werk bijdraagt aan een groter maatschappelijk doel. Met de keuring van zaaizaden en aardappelpootgoed draagt ik bij aan voedselzekerheid van Nederland en de rest van de wereld.

Wat heb je gestudeerd?
Biologie Universiteit van Groningen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tuinieren.

Jeroen Knol - Technicus

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Uitdagend, dichtbij en veel variatie. Begrip in de polder.

Wat was je vorige baan?
Medewerker expeditie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Geocaching.

Kars Douma - Senior medewerker klantenservice, afdeling Klantenservice Logistiek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De landbouw heeft me altijd geïnteresseerd, zo ben ik ook bij de NAK terechtgekomen. Het is heerlijk om afwisselend werk te hebben en om bij te springen als ons team op de drukkerij het nodig heeft. Daarbij is het streven om de boel overzichtelijk en onder controle te houden een mooie uitdaging!

Wat heb je gestudeerd?
HBO Ondernemerschap.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mountainbiken, hiken, reizen en samen met het gezin de gezelligheid opzoeken!

Riekjen-Anna Veltman - Vakspecialist laboratorium afdeling analyse

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de NAK begonnen als stagiaire, na deze stageperiode ben hier gaan werken als Senior analist. Tijdens mijn eerste jaar bij de NAK kwam er een vacature beschikbaar voor de functie vakspecialist. Dit leek me een leerzame uitdaging. Het fijne team van collega's en het werken aan de kwaliteit sprak mij ontzettend aan.

Wat was je vorige baan?
Senior analist bij de NAK.

Wat doe je in je vrije tijd?
Volleyballen.

Fabian van de Raadt - Manager Finance & Control, afdeling Financiën

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De NAK is een professionele organisatie die zich verder aan het ontwikkelen is. In deze fase is dit voor mij het moment waarin ik onderscheid kan maken en de NAK verder kan helpen.

Wat was je vorige baan?
Groepscontroller - IJssel Technologie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen en reizen.

Frank Pijnacker - Regiomanager Noord-Holland

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben in 1988 in dienst getreden bij de NAK, daarvoor was ik werkzaam op een akkerbouwbedrijf. Na ruim 30 jaar werkzaam als keurmeester pootaardappelen heb ik eerst als seniorkeurmeester gewerkt. Sinds 1 september 2020 ben in functie als regiomanager Noord-Holland.

Wat was je vorige baan?
Keurmeester

Wat doe je in je vrije tijd?
Met de camper op stap, zeevissen en wandelen.

Annelies Adema - Senior vakspecialist laboratorium AAO analyse

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Laboratorium werkzaamheden verrichten die betekenis hebben voor de klant, daarnaast het werken in een dynamisch team. Er is ruimte voor zelf ontwikkeling en ontwikkeling van het bedrijf en geen dag is hetzelfde!

Wat was je vorige baan?
Moleculair analist.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, muziek en paardrijden.

Tom Tesselaar - Keurmeester Buitendienst

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben keurmeester bij de NAK geworden omdat het een leuke veelzijdige baan is. Tijdens een werkdag ben ik in contact met veel verschillende mensen.

Wat was je vorige baan?
Relatiebeheerder.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten: kitesurfen en mountainbiken.

Nathasja Zenhorst - Communicatiemedewerker en vormgever, Communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben al jong begonnen bij de NAK en heb mij hier verder kunnen ontwikkelen. Ik ben op het lab begonnen, waar een heel nieuwe wereld voor mij open ging. Er zit zoveel meer achter het 'alleen' poten van aardappelen en planten van zaaizaden. In mijn huidige functie krijg ik veel mee van de processen en ontwikkelingen.

Wat was je vorige baan?
Medewerker Klantenservice.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen en gamen.

Lianne de Vries-Veurman - Vakspecialist Zaaizaden

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Via via bij de NAK terecht gekomen als tijdelijk medewerker. Dit is erg goed bevallen en daarom ook gelijk gesolliciteerd toen er een plekje vrij kwam. Het werken met levend materiaal, overdragen van kennis en verbeteren van processen spreekt me erg aan.

Wat was je vorige baan?
Leerkracht basisonderwijs.

Wat doe je in je vrije tijd?
Eropuit gaan met het gezin, afspreken met familie/vrienden, koken, tuinieren.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek met Manager Finance en Personeelsadviseur
Tweede gesprek met medewerkers van de afdeling en Hoofd P&O
Derde gesprek met operationeel leidinggevende en leidinggevende

Interessante baan?